Ev Dekorasyonunda Aydınlatma

Ev Dekorasyonunda Aydınlatma

Rustik Atölye Editöründen Doğru Aydınlatmanın Dekorasyona Etkilerine Yönelik Tavsiyeler


Doğru aydınlatılmış bir ev, tasarım ve dekorasyon renklerini ön plana çıkartır. Aynı şekilde kötü aydınlatılmış bir ortamın tasarımı ne kadar çarpıcı göze hitap eden bir tasarım olursa olsun silik ve geri planda kalmaya mahkumdur, aydınlatması kötü olan tasarım düşünüldüğü gibi kendini yansıtamaz. Evinizdeki her köşenin dekorasyonunu düşündüğünüz gibi aydınlatmasını da bununla eş zamanlı bir şekilde düşünmelisiniz ki güzel görünmesini istediğiniz ortam için verdiğiniz emekler karşılığını alabilsin. 

Aydınlatma seçimini yaparken hem aydınlatma ürününün dizaynına hem de ortamda ihtiyacınız olan ışığı size verip vermediğine bakmanız gerekmektedir. Tasarımı güzel olan bir aydınlatma yeterli ışığı sunmadığında; bu aydınlatma kendi tasarımını bile örtecek ve sadece güzel görünümüyle sizi düşündüğünüz kadar mutlu etmeyecektir. Aydınlatmanın her alanın kullanımına uygun olarak seçilmesi gerekir. Yatak odası aydınlatmasında ayrı, mutfakta yemek yaparken kullanılacak aydınlatmada ayrı, çalışma odanızda ayrı bir aydınlatmaya ihtiyacınız vardır. Çok ışık olan bir ortamda kitap okuyabilir misiniz? Muhtemelen bu ışık bir süre sonra gözlerinizi yoracak ve kitabı bir kenara bırakma ihtiyacını yaratacaktır. Böyle bir ortam için en uygun aydınlatma biraz daha az ışığın olduğu, loş bir aydınlatma olmalıdır. Evin her odasını tek tek ele alacak olursak mutfakta kullanılabilecek güçlü bir aydınlatma mutfağınızı bolca aydınlatarak ortamı canlı tutacaktır. Böyle bir aydınlatma hem yiyeceklerin renklerini iştah açıcı kılar hem de yemek yaparken size kendinizi dinç hissettirir. Bize göre en güzel aydınlatılmış mutfak, canlı renklerle dekore edilmiş ışıklar içinde bir mutfaktır. Oturma odası için ise ne az ne de çok ışık veren bir aydınlatma seçilmelidir. Çok ışık sizi her zaman dinç tutmaz, ortamına uygun kullanılmayan fazla ışık sizi yorabilir. Oturma odaları dinlenmeye yönelik olarak aydınlatılmalıdır.

aydınlatma dekorasyon

Tamamen uykunuzu getirecek bir aydınlatma da sizi daha da yoracak fazla ışık veren bir aydınlatma seçimi de olmamalıdır. Yatak odasında ise kitap okuyabileceğiniz ortamdaki gibi bir aydınlatmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun yanında sabahları size dinç hissettirecek aradığınızı bulabileceğiniz, hazırlanabileceğiniz ortamı sağlayabilecek birden çok aydınlatma çeşidi kullanabilirsiniz. Evinizin aydınlatmasını her alanda birden çok aydınlatma armatürleriyle yapmanız da mümkündür. Bu aydınlatmaları ihtiyaca yönelik olarak kullanabilirsiniz. 

 

Ev dekorasyonuna uygun aydınlatmayı seçerken özellikle bir ürüne vurgu yapmak istiyorsanız; mumlar, spot lambaları, dolap içi aydınlatmaları gibi dekorasyonda istediğiniz bölümleri tamamen ön plana çıkaracak aydınlatmaları tercih edebilirsiniz. Çalışma ve okuma alanlarınızı abajur, masa lambası, sarkıt lamba gibi şık ürünlerle dekore edebilirsiniz. Bunlara benzer olarak belli bir ihtiyaca yönelik olan makyaj aynanınızı, banyodaki aynaları, hatta mutfakta tezgah üstünü şık gösterecek aydınlatma ürünlerini tercih ederek dekorasyonunuzu göz alıcı hale getirebilirsiniz. Yemek odasında, evinizde misafirlerinizi ağırladığınız büyük alanlarda, ortamın tamamının aydınlanmasını istediğiniz noktalarda büyük avizeler, tavan lambaları, tavan armatürleri gibi birçok aydınlatma seçeneğini tercih edebilirsiniz. Tam olarak ortamın tamamının her zaman aydınlık olmasını istemiyorsanız, bu aydınlatma ürünlerini dekorasyona uygun olacak şekilde ortama yaymalı ve ihtiyaca yönelik kullanmalısınız. Işık rengini de dekorasyona uygun olacak şekilde seçmeniz, ortam dizaynının ve aydınlatmanın kusursuz bir uyum içerisinde herkesi kendine hayran bırakmasını sağlayacaktır.

 

Evinizin tamamında dimmer anahtarlar kullanırsanız aydınlatma araçlarınızı çok daha işlevsel olarak kullanabilir ve bunun yanında evinizin dekorasyonunu farklı ışıklarda ruh halinize göre değiştirebilirsiniz. Aydınlatma ürünlerini seçerken seçiminizi bu ürünlerin boyutlarını da evinize uygun ölçülerde ayrıntılı bir şekilde düşünerek yapmalısınız. Evinizin aydınlatmasının sizin ruh halinizi de etkilediğini unutmayın. En şık aydınlatma seçenekleri ve dekorasyon ürünleriyle evinize ruh katmak için; Rustik Atölye.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.