Salon Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken 10 Kural

Salon Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken 10 Kural

 

Evlerin salonları genellikle en çok vakit geçirilen alanlardır. Bu nedenle burada nasıl hissetmek istediğinize çok iyi düşünerek karar vermelisiniz. Salon hem misafirlerimizle hem de ailemizle ya da kendimizle vakit geçirebileceğimiz, birçok anlamda bizleri tatmin edecek şekilde tasarlanmalıdır. Çoğu insan evinde kendi yatak odasından çok salonun nasıl göründüğüyle ilgilenir. Evin en büyük odasını salon yapmayı tercih eder ve bizce bu akıllıca bir seçim olacaktır. Büyük bir yatak odasında tüm günü geçirmektense, sizi aktive edecek ve ayağa kaldırıp size enerji verecek büyük bir salon daha çok işinizi görecektir. 


1- Salon evin en büyük odası olmalıdır. 


Evinizin en büyük odasını tercih etmenize rağmen çok büyük bir eviniz yoksa ve salonunuz da bu durumda çok büyük bir salon değilse bu noktada renk seçimi konusunda çok dikkatli olmalısınız. Küçük salonları dizayn ederken mutlaka açık renkleri tercih etmelisiniz. Bu çok daha ferah ve olduğundan büyük bir salon görüntüsü yaratacaktır. Büyük salonlarda farklı havalar yakalanmak istendiğinde koyu tonlar da tercih edilebilir. Fakat salonunuz çok büyük bir salon bile olsa tüm duvarları ya da mobilyaları aynı anda koyu renkler kullanarak dekore etmemekte fayda var.


2- Sevdiğiniz renkleri kullanmaktan çekinmeyin.


Salon en çok vakit geçireceğiniz alan olduğu için biraz da sizi yansıtıyor olmalı. Bu nedenle renkleri kullanmaktan ve sevdiğiniz şeylere yer vermekten çekinmeyin. Bunları karmaşık olmayan doğru kurallar çerçevesinde yerleştirdiğinizde güzel bir salon elde edeceksiniz. Dikkat çekici renklere boyanmış pencere pervazları ve kapılar oldukça şık bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir. 


3- Salonda konfor en önemli kuraldır. 


Konfor denince çoğu kişinin aklına yumuşak ve rahat koltuklar gelir. Salonda rahatsız bir oturma grubu tercih etmekten kesinlikle kaçınmalısınız. Salonun en önemli özelliği rahat bir oturma grubu olmalıdır. Diğer her şey bu oturma grubu çevresinde şekillenmelidir. 


4- Güneş ışığı televizyona yansımamalıdır.


Salonda keyifli vakit geçirirken, göremediğiniz bir televizyon ekranına baktığınızı hayal edin. Bu çoğu insan tarafından umursanmayan fakat sonrasında rahatsızlık veren bir durumdur. Önceden bunu bilin ki dekorasyon ürünlerinize buna uygun şekilde satın alın. 


5- Dikdörtgen salonlar için dikdörtgen büyük yemek masaları tercih edin.  


Dikdörtgen bir masanız varsa hiç düşünmeden gösterişli ve dikdörtgen büyük bir masa alabilirsiniz. Bu masayı kapıya en yakın yere yerleştirin ve ne kadar yakıştığına bakın. Yemek masasının çevresinde aynalar, tasarım ürünleri, mumlar, Rustik Atölye dispenserleri ya da masa lambaları gibi birçok şık dokunuş salonunuza hayat katacaktır. 



6- Kare salonlar için odak noktası belirlemelisiniz.


Kare bir salona sahipseniz işiniz herkesten çok daha kolay olacak. Çünkü tek bir odak noktası belirleyip tüm salon dekorasyonunu bu odak noktası çevresinde düzenleyebilirsiniz. Odak noktası ve ona bakan bir oturma grubu oldukça iyi bir iş çıkarmanıza yardımcı olabilir. Odak noktası olarak şık bir kütüphane, çoğu evde olduğu gibi televizyon ya da farklı olmasını isterseniz şömine tercih edebilirsiniz.


7- Sıcak ve samimi bir salon istiyorsanız, koltukları karşılıklı bir şekilde konumlandırın.


Bu görünüm sayesinde sohbet etmek isteyeceğiniz bir alana sahip olabilirsiniz. 


8- L tipi salonları ikiye bölün. 


L tipi bir salona sahipseniz hemen bir L koltuk satın alın ve salonunuzu ikiye bölün. Böylelikle çok işlevsel ve birçok dekor ürünü kullanmak için daha fazla şansa sahip olursunuz. 

 

9- Perde seçimini tasarıma uydurmak zorunda değilsiniz. 


Uyumlu bir perde seçimi de yapabilirsiniz elbette. Fakat zıtlık yaratan bir perde seçimi salonunuzda sıradışı bir yakalamanızı sağlayabilir. 


10- Dekoratif ürünler ve aydınlatmalarla ölü alanlarınızı canlandırın.


Lambader, masa lambası, dikkat çekici tasarım ürünleriyle salonunuzun istediğiniz alanına vurgu yapabilirsiniz. Canlanmasını istediğiniz bir alanın dikkat çekmesini sağlamanın en iyi yolu orayı ışıklarla vurgulamaktır. Bunu çok iyi başaran Rustik Atölye Aydınlatmaları ve Dispenserlerini tavsiye ederiz.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.